zaterdag 26 augustus 2023

Waarom ik blij ben met het NSC van Omtzigt

 

Ui recente peilingen zou je kunnen afleiden dat de komende verkiezingen echt tot een radicaal nieuw politiek landschap gaan leiden. We zetten de meest sprekende resultaten even op een rij:

NSC van 0 naar 31
VVD van 34 naar 22
PvdA/GrL van 17 naar 28
D66 van 24 naar 7
CDA van 15 naar 3
BBB van 1 naar 13

Met name het feit dat de explosieve groei van BBB fors wordt gedempt doet me deugd maar ik zie ook graag dat de VVD wordt afgestraft, zoals dat ook geldt voor D66. De deconfiture van het CDA lijkt in deze peiling volledig en definitief, De christendemocraten met hun corrupte Limburgse zooitje houden nog een armzalige drie zetels over. Uithuilen en opnieuw beginnen. Of gewoon opzouten natuurlijk, kan ook.

Op basis van deze peiling ligt een combinatie van NSC met PvdA/GrL voor de hand. De VVD moet eindelijk weer eens in de oppositie gaan, dat zou toch beslist en vorm van gerechtigheid zijn. Maar ook al komen de verkiezingen rapper dan we ons realiseren, er kan en zal nog van alles veranderen. Is het niet vreemd op zijn minst dat de Nederlandse kiezer zo snel haar gunsten van de een naar de ander verlegt? Is Omtzigt echt de verlosser waarvoor menigeen hem aanziet? Ik denk van niet. En wanneer vertelt hij ons wie zijn minister-president zal zijn? Blijft er dan nog veel van die zetelwinst over? En hoe denkt Omtzigt nou echt over het klimaat en de boeren of stikstof? Hoe kan Omtzigt überhaupt ooit voldoen aan de torenhoge verwachtingen?

Ha, we gaan in ieder geval interessante en spannende tijden tegemoet!

Geen opmerkingen: