maandag 3 december 2012

Israël gaat door met straffen


Behalve de versnelde uitvoering van schandalige bouwplannen op de Westelijke Jordaanoever, heeft Israël nu ook belastingen die ten goede komen aan de Palestijnen ingehouden. Zogenaamd omdat er nog een energierekening open staat. In Israël lees je in alle commentaren dat de Israëliërs boos zijn en dat daarom de Palestijnen hard gestraft moeten worden. Omdat ze de wereldgemeenschap gevraagd hebben hen een zekere status toe te kennen.

Dit alles bewijst uitsluitend dat Israël baat heeft bij een sterk Hamas en een zwakke Abbas, zodat de Palestijnen verdeeld blijven, uit arren moede dan maar wat raketten afvuren zodat Israël kan roepen: "zie je nu wel, ze deugen niet".

Israël wil geen vrede en wil al helemaal geen tweestatenoplossing. Het wordt tijd dat de VS haar steun aan dit schandalige, voortdurend chantage plegende regiem in Tel Aviv opzegt. Israël lapt alle VN-resoluties aan haar laars, heeft wel kernwapens maar doet niet mee aan het non-proliferatieverdrag (waar schurkenstaten als Iran en Noord-Korea wél deel van uitmaken), weigert het Internationaal Strafhof in Den Haag te erkennen omdat het de Westbank koste wat het kost wil annexeren door het bouwen van illegale nederzettingen, lapt zelfs het oordeel van haar eigen rechters, die (delen van) het bouwprogramma als illegaal hebben bestempeld, aan haar laars en zo voort.

Waar is het gezond verstand van de Israëliërs gebleven? Waarom lopen zij achter Netanyahu en Liebermann aan? Ehud Barak wil de politiek verlaten om leuke dingen te gaan doen. Ik gun het hem van harte. Maar hoe zit het nou met die miljoenen Palestijnen die hun hele leven lang nog nooit een bezettingloze status hebben gekend, alleen maar in oorlog leven en nog nooit aan leuke dingen toe zijn gekomen?

Geen opmerkingen: