dinsdag 25 december 2012

Paus roept op tot jihad


Het is kerst 2012. Dat dacht u. In de NRC van vandaag lezen we dat de paus heeft opgeroepen tot een mondiale alliantie tegen homoseksualiteit. Jazeker, een heuse christelijke jihad. Het gezin, de kern van de menselijke schepping, wordt ondermijnd door een vals begrip van vrijheid. Aldus de paus die constateert dat de moderne mens meent zijn eigen sociale rol te kunnen kiezen en dat seks en geslacht niet langer door de natuur zijn gegeven.
Ja, het staat er allemaal echt. Overal doen mensen hun best om homoseksuelen gelegenheid te bieden uit de kast te komen om zodoende de samenleving een beetje op te voeden tot iets meer verdraagzaamheid. Maar de paus heeft daar lak aan omdat in een of ander apocrief geschrift staat dat sodomie het kwaad vertegenwoordigt.
Dat de paus hiermee grote groepen mensen zijn eigen kerk uit jaagt is nog tot daar aan toe. Maar veel ernstiger is natuurlijk de wijze waarop deze oude baas weerbarstige en onuitroeibare vooroordelen bevestigt en daarmee honderden miljoenen medemensen als tegennatuurlijk bestempelt. Dat zullen vele moslims heel graag horen: "hij zegt het ook!"
Als ik katholiek was - quod non - zou ik me schamen deel uit te maken van zo'n geloofsgemeenschap. De kerstboodschap van de paus is niets anders dan een onsmakelijke hetze. Veel geluk ermee!

Geen opmerkingen: