donderdag 6 februari 2014

Boerenbedrog


Wilders geeft Maurice de Hond opdracht de Nederlanders te bevragen over Europa. Of we er vóór zijn de EU te verlaten als dat extra banen oplevert. Ja, daar willen mensen wel bevestigend op reageren. Prompt verklaart Wilders dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking uit de EU wil.
Dan laat hij voor de tweede keer in korte tijd een Brits onderzoeksbureau - en dat is per definitie, u begrijpt dat, "een gerenommeerd bureau" - onderzoeken of Nederland er verstandig aan zou doen uit de EU te stappen. En o wonder: dat blijkt warempel nog het geval te zijn ook. Daarmee is voor Wilders de kous af en zo zal dus zijn tweeledige mantra in de komende maanden luiden: een gerenommeerd bureau zegt dat het verstandig is en de meeste Nederlanders willen het: de NEXIT.

Waar betaalt Wilders die dure onzinonderzoeken van? Juist ja, van de subsidie die hij krijgt oftewel van uw en mijn belastingcenten. Eigenlijk mag dat niet maar de Kamer heeft ermee ingestemd onder de voorwaarde dat Wilders de uitkomsten van het onderzoek niet gebruikt in de komende verkiezingscampagnes. U denkt toch zeker niet Wilders zich daar aan gehouden acht?

Dat gerenommeerde onderzoeksbureau - Capital Economics - schrapt de EU-afdrachten van Nederland en rekent zich rijk met extra voordelen als Nederland nieuwe eigen regels van internationale handel introduceert en niet te vergeten het weren van economische vluchtelingen en zo vliegen ons de miljarden om de oren. Maar geen woord over de positie van de economische grootmacht die Nederland nu nog steeds is: volledig afhankelijk van handel met de EU-landen. En dus baat hebbend bij een centrale positie in Europa en bij een gezamenlijke munt.

Maar dat is aan de 'econoom' Wilders allemaal niet besteed. Hij wijst naar Noorwegen en Zwitserland. Maar ik herhaal het nog maar een keer: Zwitserland heeft zwart geld, Noorwegen heeft zwart goud maar Nederland zit straks met Wilders op zwart zaad. Terecht vraagt Smit Kroes zich af of Wilders wel eens ooit in Zwitserland of Noorwegen heeft gedineerd en heeft gezien wat voor rekening hij daarvoor gepresenteerd krijgt.

Het is eigenlijk een schande, dit boerenbedrog van Wilders, op uw en mijn kosten nota bene. En de Baudets van dit land maar schreeuwen om een referendum: de onderbuik in plaats van het verstand. Met souffleur Wilders weet ik wel wat de uitslag van zo'n referendum zal zijn. Hoezo democratie?

Geen opmerkingen: