maandag 16 februari 2015

De etnische zuivering van Netanyahu


Net zoals hij na de aanslagen in Parijs Franse joden opriep te emigreren naar Israël, roept Netanyahu nu ook Deense joden op hun domicilie in de ongekend veilige joodse staat Israël te kiezen. De joodse Fransen hadden een schitterend antwoord toen Netanyahu zijn oproep in hun aanwezigheid herhaalde: zij zongen het Franse volkslied.

Voor mij bewijst zulk gedrag de intense slechtheid van de politicus Netanyahu. Hij misbruikt de tragedie van moslimterrorisme om de angst onder zijn geloofsgenoten verder aan te wakkeren en te suggereren dat ze er omwille van hun veiligheid beter aan doen Europa te verlaten. Dat is misselijk makende politiek bedrijven, vooral omdat hij er niet bij vertelt wat zijn eigenlijke agenda is: een etnische zuivering van Israël waar de Arabieren bij voorkeur verdwijnen of getalsmatig irrelevant gemaakt worden.

Netanyahu heeft joden nodig om die schitterende joodse democratie te kunnen realiseren. Netanyahu zaait haat en angst. Hij is allang voorbij het punt waarop nog redelijke politiek bedreven kan worden. Dat is precies wat het vredesproces in het Midden Oosten nodig heeft!

Geen opmerkingen: