vrijdag 20 februari 2015

Rohamaa is een trojaans paard


Stichting Rohamaa heeft haar Benefiet Event 2015 afgeblazen. Omdat drie haatimams hier niet worden toegelaten. Wat schrijft de stichting in haar laatste persbericht?: "Alle ophef heeft de stichting en haar leden ervaren als zeer belemmerend en intolerant. Met name de ondoordachte en bevooroordeelde weergave in de diverse media. In Nederland krijgt blijkbaar sensatienieuws de voorrang op het helpen van de sociaal maatschappelijk zwakkeren. Het benefiet is nu afgelast, waardoor de beoogde fondsen niet meer beschikbaar zijn. Dit past in een veel grotere trend van toenemende individualisering en verharding van onze maatschappij: "ikke ikke en de rest kan stikken"".

Waarom het benefiet event is afgelast wordt niet duidelijk. Kennelijk zijn alleen die drie buitenlandse haatimams in staat om fondsen te genereren. Maar als ik het goed begrijp is het nu allemaal onze schuld, de media voorop natuurlijk.
Door het event af te gelasten en de schuld daarvoor bij de autochtone samenleving en haar media te leggen, kan de moslimgemeenschap in de slachtofferrol kruipen. Ongetwijfeld voer voor agressie.

Ik krijg een heel onaangenaam gevoel bij deze liefdadigheidsstichting. Het is een trojaans paard dat wij nota bene ook nog eens met belastinggeld steunen.

Voor de volledigheid hieronder enkele citaten uit de Volkskrant van vandaag over de gewraakte haatpredikers.

Mohamad Hassaan
De Egyptenaar Hassaan is een populaire geestelijke in zijn land. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2012 werd hij door aanhangers naar voren geschoven als presidentskandidaat, maar hij stelde zich niet verkiesbaar. De conservatieve geestelijke kreeg internationale bekendheid met een video waarin hij zei dat moslims die hun geloof afvallen mogen worden gedood. De Egyptisch-Nederlandse radicaliseringsdeskundige Ragaiy Sinout noemt Hassaan een 'zeer gevaarlijk man'. Hij vindt het "verbazingwekkend" dat deze geestelijke in Nederland mag komen spreken. Volgens Sinout maakt Hassaan deel uit van een grope radicale imams die zich vaak negatief uitlaat over vrouwen en ongelovigen.

Wahid Baali
Deze Egyptische prediker schreef een boek over hoe moslims zich dienen te verdedigen tegen de duivel. Ook schreef hij over de gevaren van tovenarij (Genezing van tovenarij en het boze oog). In een veelbesproken videoboodschap treurde hij om de dood van Osama bin Laden. Baali feliciteert Bin Laden met het verkregen martelaarschap. "Deze man, die zijn leven lang vocht tegen de ongelovigen en voor zichzelf het pad van de jihad koos, kreeg eindelijk wat hij wilde, het martelaarschap".

Tarik Chadlioui
De Belgisch-Marokkaanse radicale prediker Tarik Chadlioui, ook wel Tarik ibn Aki genoemd, is een van de belangrijkste salafistische fondsenwervers in Europa en was onder andere actief voor Sharia4Belgium. Hij is regelmatig in Nederland te vinden. Zo verzorgde hij vorige week de vrijdagpreek in de Rotterdamse Al-Hilalmoskee. In september dook Chadlioui op in Gouda, waar hij hielp met het inzamelen van geld voor de geplande megamoskee. Zijn komst zorgde voor onrust in de Goudse gemeenteraad, die hem het liefst voorgoed uit Nederland zou willen weren. Chadlioui zou contacten onderhouden met fundamentalistische geestelijken uit het Midden-Oosten, onder wie de salafistische Saoediƫr Mohammed Al Arifi.

Geen opmerkingen: