woensdag 4 februari 2015

Het sadistisch universum van IS


Sommige zaken zijn te groot voor een blog maar tegelijkertijd is het bijna onmogelijk niet stil te blijven staan bij de zoveelste perversiteit van IS, in naam van Allah - laten we dat niet vergeten. Er zijn geen superlatieven meer te bedenken voor de barbaarsheid van IS en toch slaagt de beweging er voortdurend in nieuwe wegen te bewandelen in het sadistisch universum.

De Arabische wereld haast zich te verklaren dat het handelen van IS - het levend verbranden van de Jordaanse piloot Kaseasbeh - niet in overeenstemming is te brengen met de islam. Ik hoop dat de islam behalve die hemel vol maagden ook een hel kent en dat de IS barbaren daar tot in de eeuwigheid zullen branden.

Op internet zijn al filmpjes te vinden waarin slimme Amerikanen betogen dat de video fake is en dat er een stuntman wordt ingezet om de verbranding echt te doen lijken. Hun interpretatie doet je wel even twijfelen en je hoopt dan maar dat ze niet ook zelf de beelden hebben gemanipuleerd. Maar voor het eindoordeel maakt het niet uit. Ook wanneer de IS video fake is, blijft het een perversie 'hors categorie'.

IS hoopt met zulk propagandamateriaal de Arabische bevolking van de staten die nu ten strijde trekken tegen IS op te zetten tegen hun regeringen. De vader van de Jordaanse piloot zou hebben opgemerkt dat de oorlog tegen IS sowieso niet hún oorlog was.

Meteen nadat de Jordaanse piloot in handen van IS was gevallen schortten de Verenigde Arabische Emiraten hun steun aan de oorlog tegen IS op. De kans dat zij terugkeren aan het front is zeer klein geworden. So much for Arabian solidarity!

Maar laten we niet vergeten dat veel Jordaniërs aan de zijde van Al Qaida en IS of aanverwante groeperingen vechten. In Jordanië is er geen werk en het land wordt overstroomd met vluchtelingen uit de regio. En ik durf de generalisatie wel aan te zeggen dat voor moslims het leven van een individu niets waard is in het goddelijke licht van de vredelievende islam.


Geen opmerkingen: