woensdag 28 oktober 2015

Hypocrisie viert hoogtij


Je noemt het parlement een nepparlement en vervolgens roep je het volk op in verzet te komen. Wanneer het volk aan die oproep gehoor geeft en zich daarbij bedient van dreigen met geweld en verbale intimidatie tot en met regelrechte aanslagen is iedereen in rep en roer. De fractievoorzitters stellen een ferme open brief op en Wilders is een van de ondertekenaars. Maar hij voegt er onmiddellijk aan toe dat hij niet van plan is zijn toon in het vluchtelingendebat te matigen.

Hij roept natuurlijk nergens concreet op tot geweld maar impliciet is die oproep in zijn taalgebruik opgesloten. Ik ben  niet bereid de woorden van Wilders met ook maar de geringste nuance te interpreteren waar hij zelf niet in staat en niet bereid is gebleken in zijn woorden ook maar enige nuance aan te brengen. Hij tweette onder meer dat de discussieavond in Steenbergen prima was verlopen.

Wilders is een haatzaaier en als het zo doorgaat zal hij bij de komende verkiezingen flink kunnen oogsten. 't Is maar dat u het weet.

Geen opmerkingen: