zaterdag 11 maart 2017

Van het verkiezingsfront 7


Gisteren weer eens genoten van Pauw & Jinek waar onder andere de mentaal getroubleerde Thierry Baudet te gast was. Thierry slaagde er weer eens in met onbegrijpelijke taal zijn potentiële kiezers van zich te vervreemden. Bij het item over de Turken die tegen hun eigen kieswet in hier onze democratie willen misbruiken om een antidemocratische dictatuur in Turkije te bepleiten presteerde hij het om de ophef daarover onzinnig en hypocriet te noemen. Het zou afleiden van de werkelijke, veel grotere problemen waar ons land mee geconfronteerd wordt. Het lukte hem niet ook maar één begrijpelijke zin uit te spreken waardoor ons duidelijk werd wat hij nu echt bedoelde. Aboutaleb legde hem in klare taal het zwijgen op.


Vervolgens werd hij geconfronteerd met zijn eigen speech waarin hij raaskalde dat de Nederlandse bevolking op een homeopathische wijze verdund werd met invloeden van buitenaf. Een uitspraak die je toch echt alleen maar op een racistische manier kunt interpreteren. Arme Thierry werd door Frits Wester ter plekke gedwongen die uitspraak terug te nemen. Die zelfverklaarde intellectueel Baudet heeft geen benul van cultuur en de dynamiek die daarop van invloed is. Dat moest Dolf Jansen hem nog even uitleggen.


Eigenlijk vindt Baudet die hele verkiezing maar onzin. In zijn ogen moet er een zakenkabinet komen dat onder leiding van Pieter Omtzicht (???) de problemen in het land aan zou moeten pakken. Die vakministers kan FvD wel leveren en als de PVV gedoogsteun wil leveren kunnen eindelijk de problemen van dit land eens echt verholpen worden. Nog nooit zulke banale kletsika gehoord.

Dan de vijf Nederlandse waarden of normen die iedereen zou moeten onderschrijven. Pauw maakte Baudet duidelijk dat al die waarden stuk voor stuk in de Grondwet zijn geregeld of elders een wettelijke basis hebben gekregen. Maar nieuwkomers moeten daar een handtekening onder zetten, daar gaat het Baudet om. En als hij het heeft over immigranten die in ongehoorde aantallen onze landsgrenzen passeren dan bedoelt hij met 'ongehoord' een onbekend aantal, iets wat we niet weten. O ja, en alles komt door onze diepdoorleefde cultuur van zelfhaat.

Deze smakelijke uitzending werd door Dolf Jansen op een heerlijke manier afgesloten en vervolgens moet je naar bed met de onrustige gedachte dat Buma wel eens de nieuwe minister-president zou kunnen worden. Dat gaat toch niet gebeuren he?


Geen opmerkingen: