dinsdag 31 maart 2020

Regering, kom onmiddelljk tot bezinning!


De botte en volstrekt gevoelloze reactie van de Nederlandse regering op voorstellen voor Europese solidariteit begint enorm uit de hand te lopen. Alle Europese landen struikelen - begrijpelijk en terecht - over de belachelijke opmerkingen van onze minister van financiën en onze minister president.


Inmiddels hebben ruim zestig bekende Nederlandse economen een brief geschreven aan de regering met het dringende verzoek afstand te nemen van haar onaanvaardbaar kille en botte houding. De regering geeft vooralsnog geen krimp.


Laten we allemaal de Nederlandse regering oproepen nu en onmiddellijk solidariteit te betuigen en zich in te spannen voor solidariteitsmaatregelen voor alle Europese landen die getroffen worden door het Corona virus. De schade die deze regering aanricht is gigantisch en we gaan daar nog decennia lang last van hebben.

En tegen landen als Italië en Spanje zou ik willen zeggen dat ik me diep schaam voor de houding van onze regering. Zij reflecteert slechts haar eigen botheid maar zeker niet míjn opvattingen van solidariteit! Ik vind het een regelrechte schande.

Geen opmerkingen: