vrijdag 29 mei 2020

De onthutsende stompzinnigheid van antivaxxers


Verhelderende docu van Danny op straat. Een goed journalist hoor, ik heb wel vaker werk van hem gezien dat gewoon goed verzorgd is. Twee mensen vallen vooral op dit keer. Eva van Zeeland en Tom Zwitser. Ik citeer hier maar even uit de website van Eva van Zeeland:

Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend (Braziliaanse Samba) door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren! Als lifestyle coach heeft zij de afgelopen jaren duizenden mensen geholpen op weg naar hun natuurlijke levensstijl.

Eva heeft een achtergrond in Wellness, Marketing en Orthomoleculaire geneeskunde en heeft met haar ervaring op dit gebied leveranciers, supermarktketens en hele organisaties aangezet tot het nadenken en toevoegen van meer eerlijke biologische en suikervrije producten in de schappen. Daarnaast helpt zij als ervaringsdeskundige en orthomoleculair lifestyle coach koppels met een onvervulde kinderwens om de natuurlijke vruchtbaarheid te herstellen.
Tja, deze mevrouw is overtuigd antivaxxer en beweert ook een vaccin tegen Corona links te laten liggen. Is haar goed recht natuurlijk. Nergens staat geschreven dat het verplicht is je gezonde verstand te gebruiken. Wel is het laakbaar als je niets uitlegt en alleen maar een mantra herhaalt: ik zeg niks, u kunt het zelf opzoeken. Dat is zoiets als je handen in onschuld wassen. En ondertussen wel suggereren dat de wereld beheerst wordt door samenzweringen met Bill Gates als centraal middelpunt, wat geleuter over deep state en dat is het dan. Dit is niet alleen onwaarschijnlijk dom maar ook kwaadaardig. Mevrouw heeft natuurlijk een eigen winkel te runnen.


En warempel, ook Tom Zwitser komt even in beeld. Zal ik nu net als Eva van Zeeland doen? Ga zelf maar eens googelen, dan kom je er wel achter wat voor vlees je in de kuip hebt. Op YouTube heeft deze meneer een eigen kanaal, Blue Tiger Studio. Staat ook al bol van de samenzweringstheorieën. Hij noemt zichzelf uitgever en filosoof. Stond op de verzendlijst van Breivik. Verklaart doodleuk dat het RIVM en de staat het Coronavirus misbruiken om van 200.000 dure zorgpatiënten af te komen en om het MKB kapot te maken. Ach, lieve mensen, het is allemaal zo droevig, deze onthutsende stompzinnigheid en kwaadaardigheid.

Geen opmerkingen: