woensdag 20 mei 2020

Wedden dat Nederland dwars gaat liggen?


Merkel en Macron snappen wat Europa nu nodig heeft: solidariteit en eensgezindheid. Zij stellen voor een noodfonds van 500 miljard Euro op te richten waarop de zwaarst getroffen landen in de Coronacrisis een beroep kunnen doen. De gelden die uit dit fonds worden toegekend zullen worden beschouwd als een gift en hoeven niet terugbetaald te worden. De 'lening' wordt door de gezamenlijke EU-landen weer ingelost.
Het fonds is pas een feit wanneer de totale EU-begroting is goedgekeurd (daar ligt Nederland ook al dwars) en bovendien moeten alle lidstaten het akkoord over het fonds nog ratificeren. Je kunt er donder op zeggen dat er veel reuring van komt. Wij verwende Nederlanders bedenken vast weer allerlei argumenten waarom we dit vooral niet moeten doen, Wopke Hoekstra heeft een empathiesensor van gewapend beton en Rutte lijkt de EU al helemaal niet meer serieus te nemen ("de EU is een feestcommissie op zoek naar een feest")


Afschuwelijk hoe onze regering Corona misbruikt om zich steeds nationalistischer op te stellen. Ik bespeur een duidelijke EU-vijandigheid bij Rutte en consorten. Ik hoop dat dit fonds er gauw komt maar wedden dat Nederland dwars gaat liggen?

Geen opmerkingen: