zondag 31 mei 2020

Klikspaan, boterspaan


De Raspoetin van Westminster  heet Dominic Cummings. Hij is van geen enkele partij lid maar hij schijnt machtiger te zijn dan alle ministers van Boris Johnson bij elkaar. Een naar mens als je het mij vraagt, de Steve Bannon van the UK zeg maar. Heeft een hekel aan de pers, de oppositie en het ambtelijk apparaat. Werd nooit door het volk verkozen maar heeft onverantwoord veel in de melk te brokkelen. Hij was de mastermind achter de Brexit-campagne van Boris Jonhson en bedacht de lockdown-maatregelen waar de Britten zich aan dienden te houden.


Onder het motto quod licet Jovi, non licet Bovi was de altoos achterdochtig kijkende Cummings de eerste die zich geen bal aantrok van die Corona-maatregelen nadat hij rennend Downingstreet 10 had verlaten toen bleek dat hij er aan het virus was blootgesteld. Behalve een nare man en machtswellusteling ook nog een schijtlaars? Wie zal het zeggen?


Toen bekend werd dat hij zich aan de door hemzelf opgelegde maatregelen had onttrokken, vroeg ik me wel af wie zo nodig voor klikspaan moest spelen. Wat brengt iemand ertoe een ander aan de schandpaal te nagelen? Maar omdat het hier Dominic Cummings betrof, liet ik die vraag maar weer los. Nu blijkt dat de man die de pers informeerde over het laakbare gedrag van onze Raspoetin, een gepensioneerd leraar, zelf de Corona-maatregelen ook aan zijn laars lapte en het halve land door reisde om zijn dochter op te halen, toen dat al op last van Cummings ten strengste verboden was. Wat een minkukel, deze boterspaan!
De vraag is nu, wie deze pensionado erbij heeft gelapt en om welke reden. Een jaloers vriendje van dochterlief? Een neef die nog wat te verhapstukken heeft met zijn oudoom? Dochter zelf wellicht na de zoveelste ruzie met haar onhebbelijke pa? Wordt ongetwijfeld vervolgd, daar in the perfid Albion. Corona haalt het beste in mensen boven, dat zie je maar weer.


En wat doet Johnson? Die zegt foei, dat mag je nooit meer doen. Dit is je laatste waarschuwing, de volgende keer vlieg je er uit. Maar ik vermoed dat Cummings zelf degene was die deze idiote tekst voor Jonhson bedacht heeft. Men zegt dat Johnson totaal verloren zou zijn zonder deze Dominic Cummings. Je zult er maar wonen en geregeerd worden door een manipulator die nog nooit op enig stembiljet figureerde.

Geen opmerkingen: