vrijdag 11 februari 2022

Gokken en voetballers

 

Het kan niemand ontgaan zijn: er komen steeds meer advertenties om jonge gasten te verleiden ook een gokje te wagen. En het zijn vooral voormalig voetballers die in deze reclames de hoofdrol spelen: Andy van der Meijde, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Dat zal niet voor niets zijn. Die voetballers verdienden op jonge leeftijd al bakken met geld en hadden geen idee wat ze ermee konden doen. Maar ook na het beëindigen van hun sportieve carrière moet de schoorsteen blijven roken. En dan leen je je dus voor reclamespotjes. Ongeacht het doel.

Het is diep triest dat deze ex-voetballers over geen greintje moreel besef blijken te beschikken. De overheid heeft natuurlijk zelf boter op het hoofd. Wie het gokken toestaat, moet accepteren dat er reclame voor gemaakt gaat worden. Die voetballers, altijd al gevoelig voor status en bling bling, zullen redeneren dat gokken nu eenmaal legaal is en dat zij zich dus nergens aan bezondigen.

Is niks tegen in te brengen natuurlijk maar misschien kunnen de heren voetballers eens nadenken over hun maatschappelijke verantwoordelijkheid? Of is dat een zinloos appél?

Geen opmerkingen: