vrijdag 25 februari 2022

Kremlinschurken zetten de nieuwe norm

 

Buitenlandminister Lavrov heeft aangegeven dat de Oekraïense regering ontmanteld en dat het land gedemilitariseerd moet worden. Een logisch vervolg op de eerdere beschuldigingen van Poetin die meent dat Oekraïne gezuiverd en gedenazificeerd moet worden. 


Dmitri Rogozin van Roscosmos, de Russische ruimtevaartorganisatie, heeft gedreigd dat Rusland het ISS kan laten neerstorten in Europa of Amerika. Lees in de Volkskrant maar eens van welke huiveringwekkende en ronkende teksten deze Kremlinslaaf zich bedient. 


De Barometer Alert van het Instituut Clingendael deed onderzoek naar de houding van Nederlanders tegenover Rusland, Poetin en diens geopolitieke rol. Op de vraag of Nederland er begrip voor moet hebben dat Rusland een invloedssfeer wil behouden in landen als Oekraïne en Belarus antwoordt 19% van de respondenten met 'eens', 29% met 'neutraal' en 52 % met 'nee'.
Op de stelling dat het een goede zaak is dat Rusland traditioneel conservatieve waarden en nationale trots worden uitgedragen antwoordt 23% met 'nee', 39% met 'neutraal' en 38% met 'oneens'.


We moeten er dus van uit gaan dat Wilders en Baudet met diens snotneuspolitici het met Poetin eens zijn, dat Oekraïne uit fascisten bestaat, een land dat niet in staat mag worden gesteld zichzelf te besturen, een land dat simpelweg geen recht heeft op zelfstandigheid en bij voorkeur weggevaagd zou moeten worden. Wilders en Baudet zijn kwaadaardige lieden die erop uit zijn u te misleiden. Kijk vooral naar de uitzendingen van ON van de humorloze cynicus Karskens, laat u vooral bedotten als u dat wil. Maar daar staat u echt aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Ondertussen dragen we gezamenlijk onze westerse beschaving ten grave. Het wordt duister hier in de Oude Wereld.

Geen opmerkingen: