maandag 3 april 2023

Voorafgaand aan het debat in de Tweede Kamer

 

Morgen is er een debat in de Tweede Kamer over de bestaande coalitie. Vriend en vijand is het erover eens: dit kabinet dient zo snel mogelijk te verdwijnen. De vraag is of de oppositie morgen een vuist kan maken. We gaan het zien maar ik maak me geen illusies. Er zal ook morgen niets veranderen. En zo heeft ons land zich compleet vast gepolderd.

Vandaag lezen we in de NRC nog eens uitgebreid hoe het overleg tussen belastingdienst en gedupeerden van het toeslagenschandaal volledig vastgelopen is. In het huidig tempo zou alleen al het afhandelen van de bezwaarschriften nog 12 jaar gaan vergen. Waardoor? Doordat de belastingdienst het gehele proces juridiseert. En waar is de minister-president die hier ingrijpt, er Chefsache van maakt en de ambtenaren terug in hun hok schopt? Helemaal nergens.

De stikstof terugdringing heeft het kabinet naar de Provincies geschoven en daar zitten straks allemaal besturen die door de boerenterroristen worden geïntimideerd en gechanteerd. Ook daarover uitgebreid bericht in de NRC van vandaag, hoe terroriserende boeren er ook niet voor terugdeinzen om met intimidatie en geweld ook hun onwelgevallige boeren-collega's tot de orde roepen en bedreigen. De grootste terrorist is natuurlijk Mark den Oever van FDF maar een zekere Rutger van Lier, eigenaar van een containerverhuurbedrijf. Van Lier is kaliber van den Oever, een regelrechte crimineel. Ik zeg u, 2030 wordt 2035 en daarna 2040. De boeren gaan dit land volledig op slot gooien en zullen hun positie, desnoods met geweld, proberen te consolideren. 


Over Groningen wil ik het helemaal niet meer hebben. De Groningers zullen tot in lengte van dagen in de kou blijven staan. Ook hier laat Rutte het volledig afweten. Het is onvoorstelbaar dat er aan het  Binnenhof überhaupt nog politici zijn te vinden die met deze man samen willen werken. Rutte begint een direct gevaar voor onze democratie te worden. Als je ooit een werkelijke 'liability' wil zien, kijk dan naar Rutte!

Ik begrip wel dat geen enkele politieke partij nu op verkiezingen zit te wachten maar toch is dat het enige wat nu billijk en redelijk zou zijn. Ik persoonlijk meen dat alles beter is dan een kabinet onder leiding van Rutte. Wij moeten nu echt van Rutte verlost worden! Zelfs als dat betekent dat extreem rechts het heft in handen krijgt. Kennelijk is dat wat de mensen willen. Wat een afschuwelijke werkelijkheid!

Geen opmerkingen: