dinsdag 27 december 2011

De gekte die godsdienst heet


Ik berichtte al eerder over ultraorthodoxe joden in Een jood is een moslim. Nu weer schelden ultraorthodoxe joden een achtjarig orthodox joods meisje uit voor hoer en bespugen haar omdat ze onzedig gekleed zou zijn. We kennen daar al de busvoorschriften (vrouwen achterin) en de uitsluiting van vrouwen van begraafplaatsen (!?), gescheiden trottoirs voor mannen en vrouwen en vrouwen die voor bepaalde benoemingen niet in aanmerking komen. In ultraorthodox joodse kranten worden vrouwelijke ministers weggeretoucheerd uit kabinetsfoto's! Ultraorthodoxe joden schelden politie uit voor nazi's als ze worden gedwarsboomd in hun zogenaamde religieuze wetten en voorschriften.

De regering Nethanyahu doet zijn best deze perverse en zieke ontwikkelingen te bagatelliseren, het zou slechts om 10% van de bevolking gaan maar hij vergeet dan gemakshalve dat zijn regering wel in het zadel zit en kan blijven zitten dankzij de steun van zo'n ultraorthodoxe partij. Bovendien is Israel helemaal geen democratie, zoals velen maar blijven beweren, maar gewoon een ordinaire theocratie.
Joden die achtjarige joodse meisjes bespugen en die joodse politieagenten uitmaken voor nazi en dat allemaal om religieuze redenen. Kunt u het zich voorstellen? Joden die de gehate jodenster nu uitdelen aan joodse vrouwen. Kunt u het zich voorstellen? En dat is dan het land waar de PVV een lans voor wil breken, u weet wel die partij die in iedere moslim een terrorist ziet. Wie mij het onderscheid tussen een ultraorthodoxe jood en een islamfundamentalist uitleggen kan, melde zich.

2 opmerkingen:

Marius zei

Behoort dit land nog tot onze beschaving. Ik heb het gezien, deerniswekkend voor zijn meisje en voor alle vrouwen. Ten hemel schreiend, deze armoe, evenzo de reacties van Netan... en Perez. De harekim vormen in alle opzichten een verwerpelijk bevolkingsdeel.

marieke zei

Nee ik weet het verschil niet, volgens mij is het er ook helemaal niet.

Maar wat er wél is, is onze eigen 'erfenis': het schuldgevoel, vanwege de joodse mensen die indertijd vanuit nederland zijn gedeporteerd richting vernichtungs-läger, zonder dat de nederlandse bevolking protesteerde, althans grotendeels niet.
Is het daarom dat we alles wat israël o.a. doet in palestina maar goed praten; of verkiezen ons oog er van af te keren?

Zijn we ons eigen straatje op een zeer oneigenlijke manier aan het schoonvegen door dat land credits te verlenen?
Nederland is er niet slecht in, het schaamrood op de eigen kaken zélf te veroorzaken. De lieve vrede, "De Schreeuw om Recht" gesmoord in politiek?

Een werelds Gelúkkig nieuwjaar zal er voorlopig wel niet van komen...

.