dinsdag 6 december 2011

The odds are against us?


Wie de commentaren in de (inter)nationale media leest mag zich niet al te veel illusies maken. De kans dat de Euro overeind blijft lijkt met de dag geringer te worden. Een Europa van twee snelheden? Van mij mag het maar het lijkt een bij voorbaat verloren slag, al was het maar omdat Ierland grondwettelijk verplicht is een referendum te houden bij verdragswijzigingen. En ook het perfide Albion ligt dwars. En in ons land vindt de PvdA dat alleen een meerderheidskabinet beslissingen van deze importantie mag nemen. Was ik gelovig, ik zou kaarsen branden. Nu rest mij slechts de ijdele hoop?

100 woorden

2 opmerkingen:

Marius zei

Is dat het meest wijze om uit de impasse te geraken? Moet denken aan die Duitse politicus die in zijn vertrouwde stamkroeg voor een pull bier vier euro moest betalen en dat krankzinnig vond. Gaat hij nou weer gewoon vier D-mark betalen? Dit is dan toch de grootste historische blunder. Maar wat rest er dan nog voor het europese parlement - ook maar opdoeken?

enno nuy zei

Als de muntunie verdwijnt, valt de bodem onder de hele constructie uit. Een aantal landen zal, alnaargelang het actuele politieke klimaat, overwegen de Unie te verlaten en voor je't weet is het ieder voor zich en god voor ons allen. Laten we wel zijn, in de Eurocrisis speelt het Europees parlement geen enkele rol van betekenis.