woensdag 14 december 2011

Hoe een naam een leugen kan zijn


Het Europees Parlement reikt de Sacharovprijs uit aan Arabische mensenrechtenactivisten die met gevaar voor eigen leven strijden voor de vrijheid van meningsuiting en democratie en zich verzetten tegen religieus fanatisme. De PVV-ers in het EP distantieren zich van deze ceremonie en blijven ostentatief zitten tijdens de prijsuitreiking; weigeren ook deel te nemen aan het eerbetoon door middel van een applaus.
Madlener, de bekende intellectuele hoogvlieger van de PVV, verklaart desgevraagd dat het van domheid getuigt een prijs uit te reiken aan een Arabische burgeroorlog. Er is naar zijn stellige overtuiging geen kans op democratie in Arabie zolang de islam er de heersende godsdienst is.
Er is geen hoop meer wanneer zulke lieden het in ons land voor het zeggen krijgen. Het is van een zeldzame hufterigheid maar vooral van een ongekende maar even zo verwijtbare domheid. En dat komt allemaal van lieden die het woord "vrijheid" in hun vaandel voeren. Tunnelvisie is een nog veel te ruimhartige kwalificatie voor dit wangedrag.

Geen opmerkingen: