donderdag 8 augustus 2013

Ban Bodar, de Poetin van de RK kerk


Nederland in rep en roer omdat een ex-voetballer zich wat ongenuanceerd uitlaat over uit de kast komende voetballers, die daar dus niet uit de kast komen en dat komt nou juist, aldus de ex-voetballer, omdat voetballen geen sport voor homo's is, die gaan liever naar de kapsalon. Een beetje dom, laten we 't daar maar op houden.

Erger is priester Bodar, die ik vorige wek zelfs op radio 4 hoorde en die tegenwoordig aan mag schuiven bij K&B. Mijn god, wat krijgt die man een zendtijd, bij P&W is/was hij ook al zo vaak te bewonderen. Bodar laat geen gelegenheid voorbij gaan om de Nederlandse voorkeur voor gay-pride te kapittelen. Hij meent dat homofilie een afwijking is en verloochent daarmee de periode in zijn leven dat hij zelf praktiserend homo was, ook al beweert hij dat hij het celibaat nooit geschonden heeft.

Nou mag iemand best afstand nemen van een leven dat hij ooit leidde. Maar wat mij mateloos stoort is dat deze priester homofilie als een afwijking mag definieren zonder dat iemand daar over struikelt, terwijl de rapen gaar zijn als een ex-voetballer zich misschien wat ongenuanceerd maar verder onschuldig uitlaat. Gijp heeft nooit gezegd dat hij homo's haat of van mening is dat ze aan een afwijking lijden,integendeel. ANTOINE BODAR DOET DAT ALLEMAAL WEL EN HIJ KOMT ERMEE WEG!

Kunnen we niet verlost worden van Antoine Bodar? Kan die man niet gewoon in Rome blijven bij zijn handtastelijke bentgenoten? Kan die man niet van de Nederlandse teevee en radio verbannen worden? De man is een rasconservatieve priester en nogmaals, dat geeft niks, dat mag hij zijn maar met zijn opvattingen over homo's wordt hij door Poetin op een schild gezet en triomfantelijk ingehaald.

De OS in Sotchi boycotten? Nee natuurlijk, iedereen met regenboogvlaggen en regenboogtruien daar rond laten lopen, vooral bij de openings- en sluitingsceremonie. Dan maak je een gebaar dat door de hele wereld gezien én begrepen wordt.

Geen opmerkingen: