dinsdag 10 december 2013

Netanyahu heeft geen eergevoel


Naar het schijnt bewoont Netanyahu met zijn gezin een drietal woningen waarvan de jaarlijkse lasten negenhonderdduizend dollar bedragen. Toen hij naar de begrafenis van Thatcher ging, liet hij voor honderdduizend dollar een bed in een regeringsvliegtuig plaatsen want hij wilde uitgerust aankomen (ja, ik geloofde het ook niet maar het staat er toch echt, zie de link hieronder)

Naar de begrafenis van Mandela gaat hij niet want dat is te kostbaar, iets met beveiliging en zo. Hoe hypocriet kun je zijn? Netanyahu draait er zijn hand niet voor om. We begrijpen het allemaal wel, Israël is er vaker van beschuldigd haar eigen vorm van Apartheid te hebben uitgevonden en ook Mandela kon zich kritisch uitlaten over Israël. En nee, dat word je niet in dank afgenomen. Hoe klein kun je zijn?

Ik had er meer waardering voor gehad als hij had gezegd Mandela niet de moeite van een begrafenisbezoek waard te achten. Dat is wel lomp maar tenminste eerlijk. Nu is hij evenzo lomp maar heeft niet het lef dat hardop te zeggen. Maar ik had eerder al vastgesteld dat Israël de gewone beschaving aan het verlaten is. Zo vreemd is het allemaal dus niet.

http://nos.nl/artikel/506681-levensstijl-netanyahu-onder-vuur.html

Geen opmerkingen: