zaterdag 11 januari 2014

Ogen dicht houden levert 9 ton op!


Sipko Schat werkte bij de RABO bank en was verantwoordelijk voor de afdeling die namens de bank de LIBOR rentetarieven manipuleerde. Aanvankelijk zat die club in the City maar gedurende de laatste jaren waarin de fraude werd gepleegd, zaten die jongens in hetzelfde gebouw als waar ook Sipko zelf resideerde.
Als gevolg van deze schandelijke, criminele affaire stapte de voorzitter van de raad van bestuur op, zonder ontslagvergoeding. Het enig juiste antwoord, zij het dat ik van mening ben dat zulke bestuurders strafrechtelijk vervolgd dienen te worden.
Sipko Schat vond dat hij best kon blijven zitten. Hij was wel verantwoordelijk voor die fraudeurs maar hij had er niet van geweten. Nee, logisch, hij heeft al die jaren lang zijn ogen stijf dicht gehouden. Dat stond kennelijk in zijn arbeidsovereenkomst. Maar het is natuurlijk een godsvergeten leugen!
Uiteindelijk besefte men bij de RABO dat het handhaven van Schat in de raad van bestuur geen al te beste reclame voor de onderneming was en men besloot afscheid van elkaar te nemen. Sipko Schat krijgt nu, als dank voor bewezen diensten, bijna negen ton aan ontslagvergoeding mee. Negen ton voor het dichthouden van de ogen. Begrijpt u het nog?
Bij de bank - die voor dit geintje al een boete kreeg van € 774 miljoen -  doen ze net alsof wij heel blij moeten zijn met deze regeling want onder normale condities zou Schat meer dan vijf miljoen hebben meegekregen.
En u realiseert zich toch wel dat u en ik, rekeninghouders bij de RABO-bank dat moeten betalen? Ik had me eigenlijk voorgenomen in 2014 geen naming en shaming meer op deze plek te plegen maar dat voornemen moet ik al weer heel snel laten varen.

Geen opmerkingen: