vrijdag 31 januari 2014

Heel lang niet zo hard gelachen


De Limburgse VVD-voorzitter, ene Peter de Koning, meent dat de opvolger van Weekers uit Limburg moet komen. Ik heb in geen jaren zo hard gelachen als bij het lezen van dit bericht. Weekers is na van Rey en Offermans en nog zo wat lieden het levende bewijs van de stelling dat die Limburgers, als het erop aankomt, een bonte verzameling cliëntelisten vormen. Daar wast men elkaar de rug.
Zo'n VVD-voorzitter is het contact met de werkelijkheid helemaal kwijt. Maar dat is niet zo vreemd. Als een staatssecretaris zich niet eens realiseert dat het niet slim is om met je smoel, betaald door een vriendje - niet toevallig ook Limburger - op een billboard langs de weg in die Zuidelijke provincie te gaan staan, tja wat kun je dan van de rest verwachten?
Die Peter de Koning heeft nog nooit van deemoed of nederigheid gehoord. Maar het is wel humor, dat dan weer wel! In het dagelijks leven is deze man trouwens burgemeester van Gennep. En hoe heette zijn voorganger bij de VVD ook alweer? Juist ja, Offermans.

Volgens de Volkskrant zou Peter de Koning gezegd hebben dat een Limburger de problemen bij de Belastingdienst het beste op kan lossen. Ook zou hij vrezen dat met het vertrek van Weekers de Limburgse ingang naar Den Haag verloren gaat.
Ik weet niet welke Limburgse truukjes ICT-problemen bij de Belastingdienst kunnen oplossen. Ik herinner me nog wel dat die Limburgers er meer dan een jaar over hebben gedaan om de ICT-probleempjes in hun beide tunnels op de A76 op te lossen.
En wat die Limburgse ingang naar Den Haag betreft, da's nou precies waar het allemaal om draait. Zonder hun vriendjes ter plekke redden ze het kennelijk niet. In plaats van dit larmoyante Calimerogedrag te vertonen, deden de Limburgers er verstandiger aan nu eens kúndige bestuurders te leveren. Maar voorlopig maar even wachten, zou ik zo zeggen.

Geen opmerkingen: