maandag 8 juni 2015

Raif Badawi


Raif Badawi was een blogger in Saudi Arabië. Dat is op zich al een teken van persoonlijke moed. Hij schreef over de vrijheid van godsdienst en de politisering van de islam. Dat was het dictatoriale regiem onwelgevallig en Badawi werd aangeklaagd en veroordeeld tot duizend stokslagen, tien jaar gevangenis en € 240.000 boete. De stokslagen zouden elke vrijdag na het vrijdaggebed in een plaatselijke moskee worden toegediend. Dat is tot nog toe één keer daadwerkelijk gebeurd.

Het hooggerechtshof in dat achterlijke moslimland - waar het volledige westen zulke nauwe diplomatieke banden heeft - heeft het eerdere vonnis nu bekrachtigd. De verwachting is dat de stokslagen weer spoedig zullen worden toegediend.

Er zijn geen woorden meer om uitdrukking te geven aan de afschuw die de Saudi's hiermee over zichzelf afroepen. Maar evenzoveel afschuw geldt iedere democratie die met dit soort regimes zaken wil blijven doen.

Volg de publicaties van Amnesty International en deel in het massale protest tegen het verwerpelijke moslimregime in Saudi Arabië.

Geen opmerkingen: