dinsdag 30 juni 2015

Shakespeare in Diever


Ons tweede bezoek aan Diever afgelopen weekend om er in het plaatselijke openluchttheater een Shakespeare voorstelling te zien. Romeo en Julia dit keer. Kijk maar eens op de volgende link Shakespeare in Diever. Wij bezochten een try out maar afgezien van hier en daar wat beter belichten viel er niets op de voorstelling aan te merken.


Jack Nieborg is artistiek leider van het gezelschap en hij weet telkens weer een fraaie voorstelling te realiseren. Het acteren is van een goed niveau met Geert Pepping in een uitstekende rol als Pater Johannes, een aanstekelijke Marion Juch als voedster, een zeer trefzekere Henrieke Louwrink als Lady Capuletti en Judit Theune speelde een Julia om verliefd op te worden. Daarnaast een prachtig decor en een muzikale invulling bij enkele scenes die er wezen mocht. Voeg dat bij het idyllische theater in de open lucht - het was fris maar bleef droog - en niets dat nog fout kon gaan. De regie van Nieborg stond garant voor een drama met af en toe kolderieke scenes en een knipoog naar het publiek. Kortom, een heerlijke voorstelling die ook nog eens op een ongebruikelijke maar zeer aanstekelijke manier werd afgesloten. Hier keren we vaker terug. Op de bovenstaande link vindt u ook de speeldata. Wij bevelen het van harte aan.


En voor het overige is Drenthe natuurlijk een fantastische provincie. We komen er graag. Ook dit keer weer gefietst en gewandeld. Prachtige landschappen. Natuurlijk hielp het dat de zon scheen maar Drenthe is echt de moeite waard.



Geen opmerkingen: