donderdag 29 september 2016

Narcisme in de politiek


Thierry Baudet, u weet wel, die in deze kolommen niet erg populaire zelfingenomen mentaal getroubleerde en seksistische aartsconservatief, schijnt zichzelf als de belangrijkste intellectueel van Nederland te beschouwen. Ik verzin dit niet maar citeer uit een zeer uitvoerig artikel in de NRC van vandaag. Deze belangrijkste intellectueel stemt Wilders maar kennelijk mist hij nog iets en dus besloot hij - geheel contrair aan hetgeen hij tot nog toe steevast beweerde - zelf de politiek in te gaan.


Dat artikel in de NRC kan ik u overigens van harte aanbevelen. Het geeft u een aardig inzicht in het soort politieke vrienden dat Baudet kennelijk graag tot zijn inner circle rekent. Ik zal er hier verder niet over uitweiden maar het is het soort vrienden dat je eerder in kringen van Wilders of het Vlaams Belang zou verwachten. Denk er even over na mocht u overwegen uw stem aan deze zelfverklaarde intellectueel te schenken. En o ja, Baudet is een fervent Trump-aanhanger. Need I say more?



Baudet wil dus de politiek in. En het schijnt dat hij nog een paar andere intellectuelen aan zich heeft weten te binden. Paul Cliteur is een van hen. Valt me tegen van de laatste maar het is zijn goed recht uiteraard. Forum voor Democratie heet de nieuwe beweging van Baudet c.s.



En waar moeten we dit Forum voor Democratie ergens plaatsen? Op de rechterflank uiteraard. Google maar even om enig zicht te krijgen op hun politieke speerpunten. Het belangrijkste beleidsvoornemen is de directe democratie door middel van bindende referenda. En uiteraard verlaten we de Euro als Baudet het voor het zeggen krijgt.



Ik maak me verder geen zorgen hoor, het lijkt me niet waarschijnlijk dat Baudet voldoende kiezers achter zich weet te verzamelen om in de Tweede Kamer te komen. En dat is maar goed ook. Hij voegt niets toe aan wat er al is. De politieke kernpunten van Baudet worden al meer dan voldoende behartigd door de PVV en VNL. En die laatste club heeft uitgerekend Oekrainevriendje Jan Roos als lijsttrekker weten te strikken, een slimme zet.


Maar kom, het wordt toch echt tijd voor een kiesdrempel. Dat is een betere beschermingsconstructie voor de democratie dan dat vermaledijde referendum!

Wilt u meer te weten komen over deze Baudet? Google dan maar eens op een aantal van zijn geestverwanten: Tom Zwitser, Sam van Rooy, Julien Blanc, Vladimir Poetin, Donald Trump, Milo Yiannopoulos, Mariann Ory, James Ronald Kennedy, Kalman Mizsei, Assad. Veel plezier ermee!

Geen opmerkingen: