dinsdag 20 september 2016

Zijn onze commando's watjes?


Bij de Omroep Brabant lezen we dat vijftien leden van het Korps Commandotroepen uit de Engelbrecht van Nassaukazerne in Roosendaal naar de rechter stappen omdat ze last zouden hebben van de wekelijkse oproep tot gebed vanuit een nabij gelegen moskee. Ook zou men vanaf de minaret foto's kunnen maken van de kazerne waarmee de nationale veiligheid in het geding zou komen.


Nu kun je gewoon vanaf de straat vrijelijk over de kazerne uitkijken en de omwonenden hebben vanuit hun flats een volledig zicht op het doen en laten van onze nationale krachtpatsers maar dat maakt kennelijk weinig indruk op de heren commando's.

De voorzitter van de moskee - Mohamed Amezian - laat zien dat het onmogelijk is om vanuit de minaret op de kazerne te kijken en de gebedsoproep is al vier maanden wegens technische problemen  niet te horen geweest. In wat voor wereld leven onze commando's eigenlijk? Watjes zijn het, watjes die zich diep moeten schamen.

Ik roep hierbij de commandant van het corps op deze vijftien leden van het elitekorps tot de orde te roepen en hen te doen heropvoeden. Maar de woordvoerder van de Koninklijke Landmacht zegt niet te weten wie deze vijftien watjes zijn.

Even voor alle duidelijkheid: de foto geeft natuurlijk niet deze vijftien malloten weer,

Geen opmerkingen: