woensdag 9 november 2016

Wen er maar aan


Ik was er al niet gerust op en ook een overwinning van Clinton zou me niet vrolijk hebben gestemd maar nu is het onvoorstelbare toch gebeurd. De Amerikanen hijsen een volslagen idioot op het schild en gijzelen daarmee de rest van de internationale gemeenschap. De westerse beschaving - voor zover die werkelijkheid was - raakt nu definitief in verval.

Bill Maher verbaasde zich er al over: iedereen dacht dat de bandopname van Donald grab them by the pussy Trump zijn politieke einde betekende. Maar de werkelijkheid was dat die opwinding niet langer dan een weekend duurde. Zelf verklaarde Trump eens: ik kan vanavond iemand doodschieten en ik kom ermee weg.

Econoom Paul Krugman verwoordt het in de Volkskrant zo: "ik weet niet hoe we nu verder moeten gaan. Is Amerika een mislukte staat en samenleving? Het lijkt een reële mogelijkheid te zijn. We zullen onze moed bij elkaar moeten rapen en voorwaarts moeten gaan, maar dit was een nacht van afschuwelijke openbaringen, en een flinke dosis wanhoop lijkt mij geoorloofd".

En dat is precies wat ik voel: wanhoop. En we zijn er nog lang niet. Dat de boze burger in verzet komt tegen de heersende politieke klasse is niet het probleem. Het werkelijke probleem is tweeledig: er komen maar geen visionaire mensen bovendrijven die de weg kunnen wijzen en het volk is maar al te graag bereid de kiezersgunst te gunnen aan schertsfiguren en malloten, niet alleen in de Verenigde Staten. We zijn omringd door onvoorstelbare stompzinnigheid. Wen er maar aan.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is het Amerikaanse volk dat zich niet langer door een intellectuele elite laat vertellen wat goed voor hen is, en hebben een voortzetting van het Obama beleid afgewezen. Uw kwalificaties in dit artikel van en over Trump zijn beledigend, en daar doet het zich verschuilen achter anderen hun uitspraken niks aan af, en het lijkt vooral een reflectie van iemand die niet in staat is een eigen mening te ontwikkelen.

enno nuy zei

Heb ik Trump beledigd? Dan levert deze dag me toch nog iets positiefs op! Ik ben u dankbaar.
Nou heeft u ongetwijfeld net als ik de laatste maanden de kranten gelezen en tv gekeken. Wilt u echt volhouden dat Donald grab them by the pussy Trump een geschikte presidentskandidaat is, aan wie je met een gerust hart de nuclear codes kunt toevertrouwen?
U noemt mij beledigend, ik noem u naïef.

Anoniem zei

Hier en daar een citaat ooit eens uitgesproken in borrelpraat, wegplukken en deze opvoeren als graadmeter voor iemand zijn politiek bestuurlijke kwaliteiten, valt in het gunstige geval onder de noemer propaganda.

U lijkt Minister president Mark Rutte wel, die nu ook de kwestie Oekraïne als een bedreiging voor de vrede meent te moeten opvoeren, met als onderscheid, dat Rutte in elk geval nog tracht één en ander te onderbouwen, waar u zich beperkt tot onnozel gewauwel.

enno nuy zei

Ik neem aan dat u dezelfde bent als degene die hier vaker zijn/haar (ik ga er overigens van uit dat u een man bent, een vrouw zou nooit op deze manier reageren) reacties achterlaat. Ik ga graag met anderen in discussie. Maar als dit is wat u te berde weet te brengen, doe mij een lol en blijf hier dan weg.

Anoniem zei

U discuteert niet, u schrijft geen genuanceerde en afgewogen artikelen, nee al uw artikelen ademen onverdraagzaamheid en intolerantie jegens andersdenkenden en pretendeert vooral de absolute waarheid. De techniek die u gebruikt, is zo simpel, hier en daar een citaat, of gebeurtenis wegplukken, en uw verhaal is klaar. Een dan heb ik het nog niet eens over de kwalificaties die u mensen toedicht.

Citaat: Trump is een volslagen idioot, die de internationale gemeenschap gijzelt en in verval brengt.
Citaat: Trump eens: ik kan vanavond iemand doodschieten en ik kom ermee weg, maar dat moet zijn, "“I could stand in the middle of 5th Avenue and shoot somebody and I wouldn’t lose voters.”.
Citaat: We zijn omringd door onvoorstelbare stompzinnigheid. Wen er maar aan.

Wat een eigendunk, de heer Nuy als moreel kompas, voor vele miljoenen kiezers. Alle grote staatslieden blijken achteraf wel het één en ander te verbergen hebben gehad, en dat geld voor het merendeel dat zichzelf tot het establishment rekent.

Geen woord over Hillary Clinton, anders dan dat zij ook niet perfect is.
Als ik in die trend zou meegaan, zou ik de mening van John Pilger kunnen aanvoeren, die Hillary Clinton gevaarlijker acht dan Trump. Zijn dat feiten, nee niet meer dan zijn mening, dus ik citeer ze zeker niet als de absolute waarheid.

Tenslotte, u verlangt naar visionaire mensen die de weg kunnen wijzen, maar die hebben we al eens in de vorige eeuw voorbij zien komen, en dat heeft de mensheid geen goed gedaan.

Anoniem zei

U kunt nergens uit destilleren dat ik zou menen de absolute waarheid te bezitten. Far from it. Van Clinton heb ik op meerdere plaatsen aangegeven dat de e-mailkwestie in mijn ogen diskwalificerend is. Maar anders dan Trump is zij in ieder geval een rationeel denkende en handelende politica is. Trump is geen politicus maar een van geërfd geld rijk geworden zakenman, die overigens een spoor van ellende en failliete boedels heeft achtergelaten.
Zowel op deze plaats als op FB heb ik tientallen vorbeelden gegeven van de onvoorstelbare stompzinnigheid van Donald grab them by the pussy Trump. En als u mijn geschrijf of citaten niet vertrouwt kunt u bij de wereldwijde dagbladpers terecht om een klein beetje idee te krijgen van de gestoorde idioot Donald Trump.
U beschouwt mensen met een visie kennelijk als gevaarlijk en verwijst daarbij naar het communisme en nationaal-socialisme. Dat slaat natuurlijk nergens op. Hitler en Stalin, Goebbels en Lenin waren geen mensen met een visie maar machtswellustelingen.
Het beste eigentijdse voorbeeld van een man met visie was en is Barack Obama, die acht jaar lang alleen maar is tegengewerkt en gesaboteerd door Congres en Senaat.
Maar ik heb u al wel vaker een vraag gesteld en zoals gewoonlijk geeft u geen antwoord: wat doet u hier als u zich zo aan mij stoort? Heeft u niets beter te doen?

Anoniem zei

Obama zijn visie heeft tot twee belangrijke resultaten geleid, waarvan één door iedereen met een beetje sociaal gevoel is toegejuicht The Obama Health Care, en die dreigt nu door de Trump regering vermoedelijk te worden ontmanteld, en dat zou jammer zijn.
Het tweede belangrijke resultaat dat Obama heeft bereikt, is The Iran nuclear deal, waarmee hij in feite de deur open heeft gezet voor het ontwikkelen van atoomwapens door Iran in de nabije toekomst. Deze deal, waar de republikeinen tegen waren, konden zij niet tegenhouden, hetgeen de aantijging van sabotage en tegenwerking, zonder feitelijke onderbouwing logenstraft.

Het verwijzen naar de mening van de wereldwijde dagbladpers is nietszeggend, niet meer dan het groter maken omwille van de geloofwaardigheid. John Pilger heeft in de Guardian van februari 2016 een artikel over Trump geschreven, waarin hij het ontbreken van schijnheiligheid bij Trump prijst. Toch is het niet meer dan de mening van Pilger, en kun je het niet als een wetenschappelijk onweerlegbaar feit duiden.

Zowel Hitler als Lenin en Stalin hadden een levensbeschouwelijke visie over het creëren van een wereldrijk met één soort mens, en de term machtswellustelingen is daar een logisch uitvloeisel van.

Enno Nuy zei

Trump zou niet schijnheilig zijn? Dan heeft u zeker niet zijn overwinningsspeech gezien waarin hij opeens begon over het land verenigen en dat hij een president voor alle Amerikanen wil zijn. En dat nadat hjj meer dan een jaar lang de meest gore taal heeft uitgeslagen en zich een pathologische leugenaar heeft doen kennen! Die man zou niet schinnheilig zijn? U leeft net als Trump in een prallel universum.

Anoniem zei

Het is John Pilger die vind dat Trump niet schijnheilig is, niet ik. Tevens schrijf ik dat dit slechts de mening is van John Pilger. Als Trump volgens u een pathologische leugenaar is, kom dan eens met wat echte onweerlegbare voorbeelden daarvan, die ook ter zake doende zijn.

En waarom denkt u dat Hillary Clinton verloren heeft, misschien omdat ze een vrouw is, of gewoon omdat de Amerikaanse burgers haar niet vertrouwen.

Anoniem zei

U wekt in ieder geval de schijn het eens te zijn met die meneer die beweert dat Trump niet schijnheilig is. U wil onweerlegbare bewijzen van Trumps leugenachtigheid? Nu kan ik heel flauw doen en reageren door te zeggen dat hard bewijs niet nodig is omdat iedereen dat allang weet maar gelukkig voor u zit ik zo niet in elkaar.
De grootste leugen van Trump betreft natuurlijk het geboortecertificaat van Obama en toen hij er niet meer onderuit kon te erkennen dat hij fout zat had hij het gore lef te beweren dat Hillary Clinton de echte schuldige was.
En over alle andere leugens van Trump moet u eens kijken op trumplies.com en www.politifact.cpm/personalities/donald-trump/ en als u dan nog niet overtuigd bent, klikt u eens op http://www.dailywire.com/news/4834/trumps-101-lies-hank-berrien#modal maar u kunt ook terecht op http://www.vox.com/2016/10/26/13417532/donald-trump-lies en ook de volgende url is zeer informatief: http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-president-lies-and-mistruths-during-us-election-campaign-a7406821.html of http://www.salon.com/2016/09/27/donald-trumps-biggest-lies-during-the-first-presidential-debate/
Neem me niet kwalijk als er hier en daar dubbels tussen zitten. Maar doe nou niet net alsof u nog nooit van de leugens van Trump heeft gehoord. Maar ik heb zo'n vermoeden dat u net als Trump (en Wilders for that matter) gewoon de media de schuld van alles geeft.
Vroeger in mijn (en vermoedelijk ook uw) tijd hadden we Tricky Dicky. U weet vast nog wel wie daar mee bedoeld werd. Nu hebben we lying Donald.

Dat Clinton niet won komt inderdaad doordat ze niet voldoende vertrouwd werd en nu eenmaal deel uitmaakte van de bestaande politieke elite. Daar wordt nu overal mee afgerekend. En ongetwijfeld zullen Nederland, Frankrijk en Duitsland volgen. U vindt dat kennelijk fantastisch. Ik hou mijn hart vast want de wereld zal er niet beter op worden, laat staan veiliger. Overigens haalde Hillary Clinton meer stemmen dan Donald Trump, net als destijds Al Gore tegen Bush..

Anoniem zei

Trump is geen politicus opgeleid door de politieke elite, hij komt vanuit het niets. Ja hij liegt en provoceert, in bewoordingen die ervaren politici nooit zullen gebruiken, maar liegen doen ze allemaal. Wat Clinton betreft,Google maar eens op "Hillary and lies", en er komt een scala van websites voorbij die haar liegen en bedriegen en halve waarheden vertellen in de meeste gevallen met feiten onderbouwd geloofwaardig duiden.

Hillary Clinton heeft met haar toespraak waarin zij de helft van de aanhangers van Trump omschreef als beklagenswaardige en racistische mensen, vermoedelijk miljoenen twijfelende kiezers van zich vervreemd. Dit is haar waterloo geworden.

Trump heeft ook een aantal dingen belooft, en daar ben ik meer benieuwd naar.

Het terugdraaien van de Iran deal, lijkt mij voor de toekomst ook een betere garantie dan wat er nu is afgesproken met Obama.
Goede contacten met Poetin lijkt mij ook beter voor ons in Europa.

enno nuy zei

U leeft in een andere wereld dan ik, dat is wel duidelijk. Uw goed recht, maar ik geloof niet dat ik me daar prettig zou voelen. Ik wens u het beste toe.