dinsdag 22 november 2016

Steeds grotere woorden


Zelfs een gerespecteerd advocaat als Geert-Jan Knoops - die ik zou willen kenschetsen als een sober en zuinig man - gaat mee in de superlatievenretoriek van Wilders. Als de laatste wordt veroordeeld vanwege zijn Marokkanrnuitspraak, aldus Knoops, dan glijdt Nederland af naar een totalitaire staat.

Ik heb steeds meer moeite met deze ongenuanceerde en groteske benadering. Morgen komt Wilders er hoogstpersoonlijk nog een flink schepje bovenop doen, let maar op. Vind ervan wat je ervan vinden wil, maar Nederland een totalitaire staat?


Ondertussen maakt Ton-Jan Meeus ons er in de NRC van vandaag op attent hoe Wilders weer eens moord en brand schreeuwde toen premier Rutte zich ongelukkigerwijs liet fotograferen met een halve gare quasi-jihadist.


Maar waar was Wilders toen Filip Dewinter van Vlaams Belang op bezoek ging bij Gouden Dageraad in Griekenland? Dat weten we niet maar hij hield zich oorverdovend stil.

U bent toch niet vergeten dat Wilders herhaaldelijk riep wat voor een geweldige ontmoeting hij nu weer had gehad met Vlaamse Filip? Ik verzin dit niet hoor, Gouden Dageraad is een neonazistische en fascistische beweging. Vindt Wilders allemaal prachtig maar Nederland wordt een dictatuur!

Lieve lezer, u trapt hier toch niet in? Bovendien, de rechter zal Wilders vrijspreken dus het is allemaal om des keizers baard.

Geen opmerkingen: