vrijdag 4 juni 2021

Advies aan Tamara van Ark: niet wrijven in een vlek

 

Het is in zekere zin onvermijdelijk en op zijn minst voorspelbaar dat er ten tijde van een pandemie als Covid19 van alles fout gaat als de overheid de ondersteuningskraan wagenwijd open zet en er snel geld beschikbaar moet komen voor maatregelen die min of meer in paniek genomen moeten worden. Maar in het geval van Siewert van Lienden is er toch wel heel erg veel mis gegaan.

In de eerste plaats bij Siewert zelf natuurlijk, die maar bleef volhouden dat hij als een filantroop de Nederlandse samenleving aan het redden was terwijl hij al lang een schimmige constructie met een commanditaire vennootschap had bedacht om te verhullen dat hij goed geld ging verdienen aan de door hem in China bestelde maar voor een belangrijk deel ondeugdelijke mondkapjes.

Siewert deed zich dus voor als filantroop en altruïst maar handelde de facto als een ondernemer. Maar was hij wel ondernemer? Nee hoor, naar nu blijkt heeft het ministerie de deal volledig voorgefinancierd. Siewert liep dus € 0 risico maar hij verdiende € 20.000.000 aan de deal! Hoe pervers wilt u het hebben?

Nu verklaart Siewert opeens dat hij die winst maatschappelijk gaat investeren. Gelooft u dat? Siewert van Lienden is voor zover ik het kan zien een liegende bedrieger en ik zei het al eerder: het verbaast me niets dat hij bij het CDA zit. Daar hebben ze ervaring met jongens als Siewert, zeker in Limburg. Vraag het maar aan Remkes. En Tamara van Ark, de meest onzichtbare en non-descripte minister sinds mensenheugenis, heeft beloofd dat ze de zaak tot op de bodem uit gaat zoeken. Gelooft u dat?

Geen opmerkingen: