dinsdag 8 juni 2021

Nederigheid is geen deugd, het is een plicht

 

Nog maar eens over Sywert van Lienden die zich bij Twan Huys mag beklagen dat hij "compleet kapotgemaakt en vernederd zou zijn en dat hij hoopt dat hij het geld nooit aan hoeft te raken". Een winst van 28 miljoen betekent een marge van bijna 30%. Daar is slechts één kwalificatie voor beschikbaar: woekerwinst. Van Lienden blijft volhouden dat die winst rechtmatig was, "hij liep als ondernemer immers risico's". Maar dat was al een pertinente leugen gebleken: het ministerie had de deal volledig voorgefinancierd. 

Hoe het mogelijk is dat een door de wol geverfde organisatie als het ministerie van volksgezondheid zich zo heeft laten piepelen komt misschien nog eens in de schijnwerpers te staan als het extern onderzoek naar de affaire (door minister van Ark aangekondigd) haar eindrapportage indient.Maar je zult zien dat er dan weer iets opduikelt waardoor zoals gebruikelijk kool en geit gespaard worden. Ik  noem maar een mogelijkheid: het handelen van het ministerie behoorde niet tot de onderzoeksopdracht. Of iets dergelijks.

Sywert van Lienden moet niet klagen, hij moet zich diep, diep schamen en de komende jaren maar eens buiten de publiciteit zien te blijven. Want al die media-aandacht van de afgelopen jaren heeft hem zichtbaar geen goed gedaan.

Geen opmerkingen: