zondag 20 juni 2021

Ger Koopmans numero zoveel in een eindeloze reeks!

 

De provincie Limburg betaalde 3,5 ton subsidie aan twee bedrijven en een stichting van Erol Öztan en nog eens 3,5 ton aan vijf andere bedrijven van dezelfde Öztan. Ook ging er nog eens 4,5 miljoen subsidie naar Digital DeConstruction, weer een andere onderneming van dezelfde Öztan, die voor hetzelfde project ook nog eens een lening van anderhalve ton van de provincie ontving. Dan is er ook nog een stichting CityLiv die bijna 130 duizend euro subsidie ontvangt. Enige bestuurder van de stichting? U raadt het al: Öztan 

Nu is daar op zich allemaal niets mis mee, die meneer Öztan is een bezige bij die kennelijk goed aan de weg timmert. Maar er ontstaat een iets ander beeld wanneer we lezen dat deze Erol Öztan de voormalige partner is van CDA-politicus in Limburg, Ger Koopmans. Jawel, de ex-gedeputeerde die onlangs opstapte in het door mede-CDA-er Herman Vrehen ontketende schandaal.

Koopmans bereidde als gedeputeerde de besluitvorming over de subsidies en leningen voor en nam zelfs deel aan de stemmingen hierover. Een deel van de geldstromen richting Öztan kwam op gang nadat Koopmans IBA Parkstad in zijn portefeuille kreeg. IBA Parkstad verstrekte leningen en subsidies aan Öztan. Koopmans verstrekte de zeer forse subsidie aan Digital DedConstruction, nadat zijn voorganger Daan Prevoo de subsidieaanvraag had afgewezen omdat een onderbouwing ontbrak en het resultaat twijfelachtig was.

Dit alles lees ik in de NRC van dit weekend. Ik sta nergens meer van te kijken. Maar één ding staat voor mij vast: Limburgse CDA-ers zijn tot op het bot corrupt en volstrekt onbetrouwbaar. Zolang die betonrot niet definitief wordt opgeruimd, komt het nooit meer goed in Limburg.

Geen opmerkingen: