woensdag 2 juni 2021

Hulde aan wetenschappelijke en onderzoeksjournalistiek

 

Ik citeer hier de Volkskrant journalist Maarten Keulemans wel vaker. Wat een verademing dat er mensen zoals hij zijn, die - ze zijn niet voor niets wetenschapsjournalist - haarfijn uitzoeken hoe het nou echt in elkaar steekt, als er weer eens een bericht opduikt waarvan je denkt: huh? Is dat echt zo? 

Dit keer onderzoekt hij in een voortreffelijk artikel de bewering van onder andere Ab Gietelink, dat er 11.519 mensen aan de Coranavaccinatie overleden zijn, wat hiervan waar of onwaar is. Overtuigend laat hij zien dat het getal klopt maar dat hier nadrukkelijk sprake is van: niet overleden aan maar overleden met of na vaccinatie.

Hij verzucht (en blijft wat mij betreft te netjes): Raar eigenlijk. Een van de hardnekkige (en overigens ook al aantoonbaar onjuiste) beweringen die bij de tegenbeweging rondzingt, is dat de meeste coronadoden niet zijn gestorven dóór, maar mét corona.Totdat het over vaccins gaat. Dan telt diezelfde tegenbeweging opeens iedereen die de pech heeft mét een vaccin te overlijden mee als ‘vaccinatiedode’."

Geen opmerkingen: