maandag 27 oktober 2014

Afspraak is afspraak


De EU landen spraken af dat ze hun statistische berekeningen zouden verbeteren en verfijnen en dat op basis van die verbeterde statistieken navordering van de bijdrage aan de EU zou kunnen volgen met terugwerkende kracht naar 1995. Die navordering zou ook negatief kunnen zijn. Iedereen akkoord.

O, wat maken ze een boel kabaal nu de EU die afspraak effectueert. Al die commotie is windowdressing en Cameron spant de kroon, slaat zelfs met de vuist op tafel. Wat een gehuichel. Iedereen wist dat de navordering er lag, ook Rutte en Cameron. Natuurlijk gaan ze gewoon betalen.

Natuurlijk doet het zeer dat Frankrijk een boel geld terugkrijgt terwijl het met de Italianen de eerste is om zich niet te houden aan EU-afspraken. Opnieuw is een begrotingstekort groter dan 3 procent aangekondigd. Die Fransozen hebben overal lak aan, de minste onder de Europeanen, ik zeg het u.

En je kunt ook wel vraagtekens plaatsen bij de eis van de EU dat de navordering binnen een maand dient te worden voldaan. Tactisch een zwakke zet. Veel pijn had weggenomen kunnen worden door met de betrokken landen heldere afspraken te maken over die navordering. Zoniet de EU. Is dit de hand van Juncker? Dat belooft dan weinig goeds.

Geen opmerkingen: