woensdag 15 oktober 2014

Geweld werkt als een boomerang


Amnesty International heeft een rapport gepubliceerd waarin wordt aangetoond dat er in Irak op grote schaal door door de regering gesteunde shi'itische milities soennitische mannen worden ontvoerd en vermoord. Zie hiertoe de volgende link: Amnesty report on killings in Iraq

Deze milities worden gesteund en bewapend door de regering van Haider al-Abadi, u weet wel, de man voor wie Maliki moest wijken. Het zou vooral om wraakoefeningen jegens IS gaan, die nu juist zo machtig konden worden doordat Maliki jarenlang de soennieten achterstelde.

Dus terwijl de halve westerse wereld luchtaanvallen op IS uitvoert en met name de Irakezen en Koerden de grondtroepen moeten leveren (vooralsnog is daarvan echter nauwelijks sprake) om IS daadwerkelijk te kunnen terugdringen, doet die nieuwe Iraakse premier precies datgene wat nooit mocht gebeuren.

Deze gang van zaken bewijst een aantal stellingen:
1. Het bloedvergieten door moslims blijft hoe dan ook doorgaan totdat de soennieten en shi'ieten hun onderlinge conflicten hebben bijgelegd
2. Irakezen deugen niet en zijn vooral heel erg dom
3. IS zal niet worden verslagen
4. De vluchtelingenproblematiek zal in de komende jaren exploderen.

Eigenlijk kun je het bovenstaande rijtje eindeloos uitbreiden, het is allemaal zinloos en ongelooflijk tragisch. Met verbijstering kijk je toe en neem je waar hoe de mens uit naam van zijn vermeende schepper is overgegaan tot eindeloos bloedvergieten en pervers geweld. Omvang, schaal en niveau van dat geweld zijn niet meer in superlatieven uit te drukken.

Geen opmerkingen: