dinsdag 8 maart 2016

Arnoud Kamerbeek is een gelukkig man


Onlangs schreef ik over de ophef die ontstond naar aanleiding van de salarisverhoging van de bestuursvoorzitter van de Zeeuwse energiegigant Delta. Het ging en gaat niet goed met dat bedrijf maar dat was geen belemmering voor het verhogen van het jaarsalaris van de topman met maar liefst € 120.000.

Die ophef was even groot als terecht. Personeel en Provinciale Staten waren onthutst en beoordeelden de salarisverhoging als onaanvaardbaar. Kamerbeek liet zich niet meer zien op de burelen van zijn schatkist. Zo'n vent is deze Kamerbeek dus.

Nu gaat hij weg en president-commissaris Cees Maas heeft ook dit heel netjes geregeld voor Arnoud Kamerbeek. De man heeft krap twee jaar bij Delta gewerkt en krijgt naar verluidt acht ton mee bij zijn vertrek. Is er geen openbaar aanklager die hier werk van kan maken?

Natuurlijk niet, er is immers geen sprake van crimineel handelen. Maar in moreel opzicht is dit natuurlijk wel degelijk misdadig handelen. Wilt u mij een moraalridder noemen? Ga gerust uw gang, ik lig daar niet wakker van. Nog maar een keer: dit zijn de heren en zo zien ze er uit.


Geen opmerkingen: