dinsdag 29 maart 2016

Erdowie, Erdowo, Erdogan


Potentaat Erdogan krijgt steeds meer last van grootheidswaan, zeg maar kapsones. Alles wat en iedereen die hem niet welgevallig is kan op zijn toorn rekenen. Duitsers maken een sullig liedje waarin ze hem op de hak nemen en hup, daar is weer een diplomatieke rel geboren want Erdogan pikt het niet wanneer wie dan ook hem meent te moeten bekritiseren. De Duitse ambassadeur is op het matje geroepen in Ankara en Turkije gaat formeel bezwaar aantekenen tegen de gewraakte uitzending.

De Britse consul-generaal in Turkije ontmoet de twee journalisten van Zaman die door Erdogan persoonlijk van spionage en landverraad zijn beschuldigd en maakt een selfie van die ontmoeting en u raadt het al: ook daar kan Erdogan niet tegen. Ambassadeur op het matje geroepen.

We gaan nog veel ellendigs meemaken met deze machtswellustige boef. Er is niks mis met een zelfbewuste natie maar wel wanneer dat zelfbewustzijn bestaat uit borstgeroffel door een dictator die helemaal niets met democratie te maken wenst te hebben. De Turken gaan nog eens goed spijt krijgen van hun stemgedrag. Wij hebben dat nu al.

Geen opmerkingen: