zaterdag 5 maart 2016

Erdogan haalt een streep door de Turkse democratie


De persbreidel in Turkije is met de bestorming dor de politie van de kantoren van Zaman openlijk regeringsbeleid. Erdogan vermoordt daarmee de Turkse democratie. Wie aan de persvrijheid komt heeft het slechtste voor met een land en is uit op consolideren en uitbouwen van de eigen machtspositie.

Aanstaande maandag vindt de Europese top met de Turken plaats om te onderhandelen over een aanpak van de vluchtelingencrisis. Dart wordt een diplomatieke spagaat, vooral omdat de meeste Europese landen niet bereid zijn om een menswaardige oplossing van deze crisis te implementeren.

Daarvoor moeten ze immers hun grenzen openzetten en dat willen we niet. Nee, dat willen we niet. En die Turken willen we ook niet. En dus loopt het allemaal op niets uit. De migratiedruk zal alleen maar toenemen want laten we wel wezen: wie gelooft echt dat het conflict in Syrië op een vreedzame wijze wordt opgelost en wie gelooft echt dat Europa met de Turken tot een duurzame overeenkomst kan komen?


Dictator Erdogan bewijst dat islam en democratie niet bij elkaar passen. Als moslims het tegendeel willen bewijzen zullen ze goed na moeten denken bij het kiezen van hun leiders. Erdogan is immers door zijn electoraat in het zadel geholpen.

Geen opmerkingen: