maandag 18 juli 2016

Wie stopt Erdogan?


Als je een staatsgreep uitvoert, moet je het goed doen maar die Turkse militairen deden me sterk aan kolonel Tejero destijds in Spanje denken. Klunziger kan het bijna niet. Laat onverlet dat een coup door het leger onaanvaardbaar is.

Voor paljassultan Erdogan komt deze staatsgreep als een godsgeschenk. Meer dan zeven duizend militairen zijn vastgezet, duizenden ambtenaren en duizenden rechters zijn ontslagen en prompt begint dictator Erdogan over het invoeren van de doodstraf.

Wij vinden Erdogan een schurk en een megalomane machtswellusteling maar de Turken lopen met hem weg. Hier gaat nog veel gedonder van komen, ook bij ons. Natuurlijk krijgt aartsvijand Gulen de schuld van alles wat fout is in de ogen van Erdogan en we zijn er inmiddels al aan gewend dat in Turkije een beschuldiging zwaarder telt dan bewijs.


Turkije gaat een periode van ongekende staatsterreur tegemoet en we moeten afwachten hoeveel ellende in het kielzog hiervan over ons wordt uitgestort. Wie roept Erdogan een halt toe? De Turken zeker niet!

Geen opmerkingen: