woensdag 14 december 2022

Elon Musk is een gevaarlijke gek

 

Elon Musk is het volledig naar zijn kop gestegen: als ondernemer heeft hij enorme prestaties geleverd met zijn elektrische auto, communicatie- en nieuwe raketsystemen. Maar hij vond het ook nodig een mediaconcern als Twitter op te kopen omdat hij meende dat de freedom of speech hem daartoe dwong. 'Als hij er niet op let, er is niemand anders die het doet, de regering al helemaal niet', lijkt hij te denken. Maar het is natuurlijk levensgevaarlijk dat één man zo'n ongekend belang in een massamedium weet op te bouwen. 


In de ogen van Musk moet alles gezegd kunnen worden en dus gaf hij Trump zijn Twitteraccount terug. Dat die daar vervolgens geen gebruik van wenst te maken doet er verder niet toe. Maar de opstelling van Musk leidt er ook toe dat allerlei hatespeech niets in de weg zal worden gelegd en hetzelfde geldt voor nepnieuws. Nee, we kunnen niet vrolijk worden van deze acquisitie door Musk.

Zelf laat hij zich ook niet onbetuigd door te tweeten: My pronouns are: prosecute / Fauci. Dit bewijst alleen maar Musk een gevaarlijke gek is. Fauci is een internationaal vermaarde, erkende en gewaardeerde wetenschapper. Het is ronduit gevaarlijk, bizar en pervers wanneer mensen als Musk nu ook wetenschappers en daarmee de wetenschap gaat aanvallen. Het past perfect in een trend die we internationaal waar kunnen nemen bij populisten en wappies.

Geen opmerkingen: