woensdag 14 december 2022

In Duitsland vinden ze klikmaatactivisme terreur

 

Het is toch heel zorgelijk dat de voorzitter van de landelijke CDU meent dat de staat zijn tanden moet laten zien. Klimaatactivisten plakken zich overal aan vast om aandacht op te eisen voor de manier waarop wij met ons allen met ons klimaat omgaan. Dat leidt hier en daar tot een file op de weg, gedoe in een museum of ergernis op een vliegveld. Allemaal wel heel erg onschuldig. Sommige rechters weigeren zulke activisten te veroordelen en wijzen erop dat demonstreren nu eenmaal een grondrecht is en dat de klimaatactivisten geen kwaad aanrichten. Andere rechters menen wel over te moeten gaan tot een veroordeling omdat ze de demonstratiemiddelen niet goedkeuren.

De Duitse justitie onderzoekt nu of hen kan worden aangewreven lid van een criminele organisatie te zijn. Ja, veel gekker moet het natuurlijk niet worden. Als we zorgen om ons klimaat gaan criminaliseren dan zijn we pas echt reddeloos verloren! Sommigen spreken in Duitsland al van Klimaat-RAF. Walgelijk. Veiligheidsdiensten komen in actie omdat er rond deze kringen links-extremisten worden waargenomen. Tegelijkertijd constateert men dat een beweging als Letzte Generation dat niet is.


In het algemeen heb ik wel bewondering voor Duitsland en de Duitsers maar hier slaan ze de plank toch echt mis. Wat is er in hun hoofden gevaren? We moeten oppassen dat het hier te lande niet dezelfde kant op gaat. Eerder heb ik hier al vastgesteld dat een klimaatactivist vogelvrij is terwijl een intimiderende boer vrijelijk zijn gang kan gaan. Maar ja, wij wonen dan ook in een Boerenvrijstaat!

Geen opmerkingen: