maandag 6 februari 2023

Christelijk rechts radikalisme: gezin in gevaar

 

Gezin in Gevaar is een initiatief van de Stichting Civitas Christiana. Voorzitter is Hertog Paul van Oldenburg, secretaris is Hugo Bos, penningmeester is Dr. Caio Xavier da Silveira. Ultraconservatieve katholieken die zwarte piet en boeren steunen. En gelieerd aan de internationale TFP-beweging, Traditie, Familie & Privé-eigendom. Nou, dan heb je heel ultrakatholiek Nederland wel zo'n beetje bij elkaar. Ik zou zeggen, google zelf maar een beetje op die namen, dan weet je meteen hoe serieus je ze moet nemen.

Nou, daar kan je je toch behoorlijk in vergissen. Want Gezin in Gevaar heeft haar pijlen gericht op schrijver Pim Lammers. Die wordt er door dat clubje ultrakatholieken van verdacht een heimelijke pedofiel te zijn. Een smeerlap Haga staat meteen klaar om daar in de Kamer politiek garen bij te spinnen.

Gezin in Gevaar is blij dat Pim Lammers zich heeft teruggetrokken als dichter voor de Kinderboekenweek 2023. Hij heeft inmiddels doodsbedreigingen ontvangen en stelt terecht dat het schrijven van een gedicht geen intimiderende bedreigingen waard is. "Wij hebben niet opgeroepen tot geweld" wast Gezin in Gevaar de handen in onschuld. Farizeeërs zijn het. Want het zijn de doodsbedreigingen die Pim Lammers deden besluiten zich terug te trekken. Niet het gejammer vaneen stelletje sneue ultrakatholieken. Maar o wat zijn zij blij!


Geen opmerkingen: