vrijdag 5 oktober 2012

Jolande Sap onderuitgeschoffeld


Het is dus toch gebeurd, je kan er in feite op wachten, het is altijd hetzelfde liedje. Het partijbestuur van Groen Links zegt het vertrouwen op in partijleider Jolande Sap en die kan vervolgens alleen nog de eer aan zichzelf houden. Ze stapt op. En dat terwijl de commissie Van Es nog bezig is om de verkiezingsuitslag te analyseren en op grond daarvan advies uit te brengen.

De details ken ik nog niet uiteraard maar ervan uitgaande dat de brief van Jolande Sap een juiste weergave van de feiten is vind ik het gedrag van het partijbestuur ronduit schandalig. En daar heb ik dan mijn stem op uitgebracht. Jolande Sap kreeg 171.000 voorkeurstemmen en er zijn maar weinig kamerleden, negen om precies te zijn, die er meer ontvingen. Anders gezegd, van de stemmen op Groen Links, ging 78% naar Jolande Sap! Dat ze uitgerekend bij Groen Links zoveel minachting voor de wil van de kiezer laten zien is méér dan schandalig.

Zolang dit bestuur de dienst uitmaakt bij Groen Links, zal ik niet meer op die partij stemmen. Eerst steunt het bestuur Sap, gevraagd en ongevraagd, vervolgens steunt de kiezer Sap op niet mis te verstane wijze en plots voelt het bestuur zich genoodzaakt zichzelf een brevet van onvermogen te verstrekken. Summa cum laude! Ik hoop dat de leden van Groen Links hier hun stem doen gelden en het partijbestuur aan de kant schuiven.

Hulde aan Jolande Sap, een van de weinige politici die visie toonde en durf had, een goed econoom en een uitstekend debater. Een verlies voor de Tweede Kamer. En ik betreur niet mijn stem op Sap, wel dat die stem bij Groen Links terecht kwam.

2 opmerkingen:

Frans Breukel zei

ik ben niet van GL, maar dit vind ik schande: Jolanda Sap onderuitgeschoffeld door bestuur en die stapt nu ook op. Amateurs zijn het. Graag EXCUUS aan Sap!

Frans Breukel

enno nuy zei

Mee eens, het pleidooi van Ina Brouwer en Bas de Gaay Fortman om Jolande Sap terug te halen vond ik hartverwarmend. Maar het gaat natuurlijk niet gebeuren. Zelf ben ik evenmin lid van GL maar ook al is dan inmiddels ook het bestuur opgestapt, er moet wel iets heel bijzonders gebeuren, wil ik een volgende keer opnieuw op deze partij stemmen.