woensdag 21 november 2012

Schaf de Eerste Kamer maar af


Partijen die de verkiezingen hebben verloren lijken zich te troosten met de gedachte dat ze hun fractiegenoten in de Eerste Kamer kunnen misbruiken om alsnog standpunten gehonoreerd te krijgen waar onvoldoende kiezers warm voor liepen.

Buma roept in de Tweede Kamer dat hij tegen nivelleren is en kondigt vast aan dat het CDA in de Eerste Kamer tegen zal stemmen. En dat terwijl 'de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten' toch een christelijk uitgangspunt bij uitstek is. Gelukkig roept Terpstra nu dat zijn fractie dat zelf wel uit zal maken en dat Buma voor zijn beurt sprak. Slechte beurt voor Buma dus.

En nu roepen de paar overgebleven fractieleden van Groen Links dat ze de plannen voor het sociaal leenstelsel in de Eerste Kamer zullen torpederen omdat ze niet sociaal genoeg zouden zijn. Hun belangrijkste argument?: zogenaamde leenangst bij studenten uit de lagere klassen. En ik maar denken dat studenten die naar de universiteit gaan slimme mensen zijn die ongeacht hun sociale herkomst de ratio en logica van zekere voorstellen zelfstandig kunnen beoordelen. Groen Links mag daar anders over denken hoor maar ik krijg toch sterk de indruk dat met het vertrek van Jolande Sap alle gezond verstand daar is weggelekt.

Maar het is ronduit schandelijk wanneer de Eerste Kamer politiek gaat bedrijven alsof ze de Tweede Kamer was. Als dit strijk en zet gaat worden, dan bepleit ik de afschaffing van de Eerste Kamer en wel zo spoedig mogelijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your enno-nuy.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com