dinsdag 6 november 2012

Rosenthal is een lafaard


Als een minister zijn departement voor de laatste keer verlaat vindt er gewoonlijk een afscheidsreceptie plaats waarin minister en zijn ambtenaren elkaar bedanken voor de loyale samenwerking van de laatste jaren. Niet zo bij ex-minister Rosenthal die langs de achterdeur zijn departement verliet. De werkelijke toedracht komt misschien nog eens tot ons, was dit een wens van de minister of vertikten zijn ambtenaren het op zijn afscheidsfeestje te komen?
Hoe het ook zij, niet alleen heeft Rosenthal het merendeel van zijn diplomatiek personeel flink tegen de schenen geschopt maar ook heeft hij de diplomatie gedegradeerd tot belangenbehartiger van de eigen economische belangen. Denk daarnaast aan de Iraanse Nederlander die in Iran werd geëxecuteerd, denk aan de blunder in Libië met een helikopter. Denk ook aan de schandelijke pro-Israël koers van deze minister die zich van Europese afspraken in dit verband niets wenste aan te trekken. Naar zijn medewerkers toe bleek hij neerbuigend en vooringenomen.
Rosenthal bleek een minkukel en heeft vooral veel schade aangericht. Ik geloof niet dat er ook maar één succesje op zijn blazoen valt bij te schrijven. Rosenthal was, met blije nadruk op wás, onze slechtste minister van buitenlandse zaken sinds de oorlog. En nu blijkt hij nog laf ook.

Geen opmerkingen: