maandag 20 april 2015

Banken: geinstitutionaliseerde diefstal


In het FD lezen we dat Deutsche bank - de grootste criminele vereniging in Europa - op het punt staat duizenden werknemers te ontslaan. Dat is een gevolg van het voorgenomen afstoten van de Postbank. Eerder wilde DB alle consumentendiensten afstoten om een heuse zakenbank te worden. Maar kredietbeoordelaars vinden dat niet zo'n goed idee. En nu komt het: "onder druk van kredietbeoordelaars die vrezen dat Deutsche Bank zonder spaartegoeden van consumenten te veel zou inboeten aan solvabiliteit".

Precies: je moet die bankiers niet laten spelen met het geld van hun aandeelhouders maar met de spaarcenten van consumenten. En dat kun je op verschillende manieren doen, Onder andere door te knoeien met de liborrente. Hou de berichtgeving hierover deze week maar in de gaten. Naar verwachting treft de bank een schikking van meer dan een miljard Euro met toezichtouders in Engeland en de Verenigde Staten.

Mijn advies aan iedere consument die zijn geld bij DB heeft gestald: haal het daar weg, het is op iedere andere willekeurige plaats veiliger dan bij deze dievenverzameling.

Geen opmerkingen: