maandag 11 januari 2016

Opgezwollen scrotumkoppen


Hafid Bouazza heeft eerder al voorspeld dat vrouwen zich door de komst van grote groepen moslimvluchtelingen minder veilig zullen gaan voelen. Voor hem komt de geweldsuitbarsting in Duitse steden tijdens de jaarwisseling dan ook niet als een verrassing.

Hij grijpt terug naar de pre-islamitische dichtkunst waaruit de mythes over de potentie van de Arabische man zijn ontstaan. Het probleem met mythes, zegt Bouazza, is dat het subject ervan er vaak in gaat geloven. "Het huidige machismo van Arabieren, gevoed door religie en opvoeding, is pathologisch. De scheiding van het vrouwelijk geslacht vanaf het zevende jaar brengt geen gezonde nieuwsgierigheid naar de vrouwen voort, maar een agressieve vorm van toe-eigening".

En: "Er is een diepe minachting voor de autonomie van de vrouw en haar seksualiteit, die niet voortkomt uit een verlangen naar vrouwelijke 'puurheid', maar getuigt van een aantasting van de eigen 'mannelijkheid': een vrouw zou simpelweg niet vrij mogen zijn, zij kan enkel leven onder de bliksems en donders van mannelijke overheersing". Bouazza sluit zijn artikel af met een oproep:
Hef een lofzang aan op de vrije vrouw, anders zullen de zandnegers en de opgezwollen scrotumkoppen de lucht en het leven hier alleen maar meer vervuilen.
Intussen is er nog steeds geen helderheid over wie de daders waren. De Keulse burgemeester slaagde erin met een goedbedoelde opmerking precies de verkeerde toon aan te slaan. De gebeurtenissen in Duitse steden zijn schokkend. De daders moeten zo snel mogelijk worden opgespoord en worden teruggebracht naar waar zij vandaan kwamen.


Koren op de molens van de populistische nationalisten overal in Europa. Hafid Bouazza haalde een Arabisch spreekwoord aan dat luidt: 'Als een man een stijve heeft, verliest hij eenderde van zijn verstand'. De opgezwollen scrotumkoppen van de Duitse jaarwisseling zijn veel meer verloren dan dat derde deel. Niet alleen hun complete verstand maar wat mij betreft ook hun burgerrechten in Europa. Maar het kwaad is geschied en zal niet meer ongedaan gemaakt kunnen worden.

We gaan hier in Europa barre tijden tegemoet.

Geen opmerkingen: