dinsdag 14 juni 2016

DENK moet zich schamen


Misschien bent u het filmpje van DENK al tegengekomen. Het filmpje waarin ze de media ervan betichten hun eigen agenda te volgen als het om berichtgeving gaat. Een slim filmpje, ze spreken nergens een expliciete beschuldiging uit en komen natuurlijk vooral niet met voorbeelden. Maar ze waarschuwen hun achterban vooral niet te geloven wat de media beweren.

Een wel erg bizar verwijt van Turkse Nederlanders die kennelijk niet in staat zijn heel even met enige distantie stil te staan bij de persvrijheid in Erdoganistan. De pluriformiteit van de Nederlandse media is ongekend, er zijn maar weinig landen in de wereld waar je zo ruimhartig aan nieuwsgaring kunt doen als in ons land.

Dit zijn ernstige streken van de DENKers. Je kunt erom lachen maar dit is typerend voor de wijze waarop men in autocratische samenlevingen omgaat met een pluriforme pers. Elk welgevallig bericht is het gevolg van framing of samenzwering. Het is precies op basis van dit soort beschuldiging dat Erdogan elke journalist die hem niet zint vast laat zetten.

Bekijk het filmpje hier eens: DENK over de media en vraag u af hoe onschuldig dit is. Ik zeg u, dit is pas het begin. DENK moet zich schamen, Silvana Simons voorop.

Geen opmerkingen: