zondag 26 juni 2016

Ondertussen in de Achterhoek...


waar we enkele dagen in het buurtschap Meddo verbleven, boerderijcamping Poelhuis. Ik kan het u aanraden ook al zijn we er vrijwel weg geregend maar daar kan de Achterhoek niets aan doen. Vroeger zeiden ze weleens: in de Achterhoek zijn zoveel bomen waar je je aan op kunt hangen. Maar dat is zwartkijkerij natuurlijk. Die zwartkijkerij bewaarden we dit keer voor de Engelsen die zo nodig ons feestje moesten bederven. Spelbrekers zijn het.


Maar terug naar de Achterhoek. Het is er wat donker inderdaad en zompig ook maar wat echt overheerst is het groen. Er is geen groener streek dan de Achterhoek. Het is er prachtig en ook rustig en stil, het is per slot een uithoek van het land.


En wat opvalt is hoe netjes en schoon de boerenbedrijven er zijn. Je komt er geen rommelig erf tegen, de Achterhoeker heeft zijn zaakjes graag op orde, de tuintjes aangeharkt, het gras kort geschoren. En de hoofdstad van deze landstreek heet Winterswijk. U zult er niet vaak komen maar het is er goed toeven en zeer gezellig, wat je ook onder dat woord mag verstaan. We gaan zeker nog eens terug, als het wat minder nat is.


Geen opmerkingen: