zaterdag 20 februari 2021

Baarmoederlijke Kees

 

Er staat een prachtige column in de Volkskrant dit weekend. Van Loes Reijmer, geen idee wie zij is maar ze schreef wel een column waar ik mij graag achter schaar. Haar onderwerp is Kees van der Staaij, die zij de baarmoederlijke Kees noemt die, zo constateert zij radicaal is en, godzijdank, ook marginaal.

Terecht wijst Loes Reijmer erop dat er in Nederland nauwelijks een thema te vinden is dat meer is aangeharkt dan het abortusbeleid. Er is geen enkele aanleiding daar nu opeens wijzigingen in aan te brengen. Toch blijft Kees van der Staaij dit onderwerp maar op de politieke agenda zetten.

U weet hoe ik over dit soort zaken denk. Mannen moeten heel terughoudend zijn met hun al dan niet gevraagde mening over abortus. Abortus is aan vrouwen en aan niemand anders. En zeker niet aan mannen die menen dat het woord van hun afgod voor alle leden van een democratie zou moeten gelden.

Nogmaals, ik ken Loes Reijmer niet maar zij schreef wel een uitstekende column. Hier kunt u iets meer over haar te weten komen.

Geen opmerkingen: